Pages

15 Jun 2007

~Jawapan Kepada Diri~

Yang sebelah ni, background komputer saya..namanya..? Boleh sesiapa memberikan idea untuk berikan nama komputer saya? Ni komputer kat opis....comey tak?....Komputer ni banyak berjasa..kira-kira dah setahun berbakti..banyak nostalgia nihhh.

2 Minggu mendatang...saya peroleh jawapan untuk diri saya :


1) Menghabiskan semua buku-buku yang tertangguh dibaca.

2) Menghadirkan diri ke majlis Walimah sahabiah di Ipoh..penghujung bulan.

3) Sewaktu denganNya..program sana-sini...usrah sana sini..

4) Bertemu sahabiah-sahabiah perjuangan di Gombak....yuhuuu....akak datang!!masak sedap-sedap tau!!!

5) Urusan-urusan peribadi....


9 ulasan:

  1. salam,

    saya cadang namakan je "teman"..

    sebab dia menjadi teman qudwah sentiasa..

    hehehehe

    sekadar mencadang saja (",)

    BalasPadam
  2. salam,

    "teman?"

    menarik jugak...yg agak "kreatif sebutannya...?

    ada idea lain?

    terima kasih

    BalasPadam
  3. err sidiq ok x? hehe... ;D maksudnya teman jugak kan?

    p/s: nnt ada yg salah fhm plak! ahaks~

    BalasPadam
  4. salam,

    sidiq?

    mengancam jiwa nih...nanti ada orang riso ke?

    tak ape2
    nice name...terima kasih tintahati

    BalasPadam
  5. zalisa_maz17/6/07 22:05

    Salam qudwah,

    Pertama kali ke mari sudah tertarik. InsyaAllah kak link blog ini di blog kak. Salam perkenalan.

    BalasPadam
  6. panziocbuh nama masjid nabawi
    hehehhe!

    BalasPadam
  7. salam,

    zalisa_mas,

    syukran ya..salam perkenalan juga ya...
    Ana sambut perkenalan akak...
    link blog akak ape ya?

    panziocbuh.......
    teman.....
    sidiq.....

    BalasPadam
  8. Tanpa Nama19/6/07 18:17

    Salam...

    Ana cadangkan bagi nama ahlami = impianku ..jd dalam kerja pun ingat ibadah, ingat padaNya...

    Dr. Yusof al-Qardhawi, dalam kitabnya
    al-‘Ibadah fi al-Islam, menggariskan
    beberapa pra syarat kerja yang kita
    laksanakan dinilai sebagai ibadah.

    1.Mestilah mempunyai niat bagi
    mencari keredhaan Allah dengan
    berkhidmat dengan ikhlas bagi mencari
    rezeki yag halal

    2.Pekerjaan tersebut diakui oleh
    Islam

    3.Sepanjang bekerja tersebut ia
    tidak menganiaya dan mengambil harta
    orang lain samada menipu, mencuri
    mahupun terlibat dengan rasuah

    4.Pekerjaan tersebut dilakukan
    dengan kesungguhan dan penuh komitmen

    5.Ia tidak meninggalkan tuntutan
    ibadah khusus seperti meninggalkan
    solat ataupun enggan mengeluarkan
    zakat.

    BalasPadam
  9. ahlami = impianku

    menarik....cetusan idea yang menarik sekali..

    dipertimbangkan

    BalasPadam