Pages

14 September 2007

Mayat Ngeri


Bila imam dipecat, kerana rusuhan….mungkin kerana banyak faktor :

‘‘Kita tidak akan berkompromi dalam hal ini dan tindakan memecat imam tersebut mesti diambil,’’

Justeru, katanya, apabila seorang imam terlibat dalam kegiatan negatif seperti rusuhan, ia adalah satu kesalahan yang sangat sukar untuk dimaafkan. (keratan dari akhbar tempatan)

Polis yang menembak tu ….? Bagaimana?

Mereka main kejar-kejar…

Bendera Malaysia yang dibakar tu….?Dibahas...Tapi bila Al-Quran dicincang…..??pernah ingat isu black metal (akhirnya sepi sahaja) walhal muda-mudi di KL makin menjadi-menjadi…. Saya geleng-geleng kepala. Istighfar kena banyak di bulan Ramadhan….

Kita berlawan dengan ‘petir’ yang menguasai segenap penjuru. Media, kuasa ekonomi, politik, pembudayaan hiburan, ….

Namun kita masih ada Allah yang mereka tidak mampu lawan segenapnya….

Semoga Ramadhan berikan kita kekuatan….

Ameen……


9 ulasan:

  1. hmmmm....tengok saja mcmana dgn isu binatang haram kat melaka tuh???

    camna depa handle?? nampak mcm berat sebelah...org boleh plak tembak2...binatang tuh takleh plak nak tembak...

    hmmm...betul kata Mardihah... Istighfar kena banyak di bulan Ramadhan….

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama14/9/07 17:27

    Wahai orang-orang yang beriman, kalau kamu membela (agama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu.

    Surah:47.Muhammad : Ayat 7

    BalasPadam
  3. salam...

    selamat berpuasa... beristigfar la banyak2

    BalasPadam
  4. Banyak sangat ketidakadilan dan kepincangannya.

    Terkasima kejap tengok komen May :)

    BalasPadam
  5. Tanpa Nama17/9/07 01:23

    Mungkinkah Jalur Gemilang dibakar atau ada udang di sebalik sardin roll?

    http://muthzk.blogs.friendster.com/my_b
    log/

    BalasPadam
  6. 13may,

    melaka tu kat kg saya...tulah kan...istighfar banyak2,InsyaAllah..

    anonymous..
    terima kasih dengan peringatan ini. :)

    faridmw,
    selamat berpuasa juga ya

    imanmawaddah,
    kepincangannya kita boleh perbaiki bersama...13may memang handal bab2 ni...;P

    anonymous,
    memang ada udang disebalik sardin roll. Eh, semalam masa berbuka baru makan sardin roll..mcm mana leh tahu ni yer>?

    BalasPadam
  7. maka,mari mengundi!anda mampu mengubahnya :)

    BalasPadam
  8. Tanpa Nama20/9/07 08:00

    dah daftar ngundi blum?

    daftar jgn x daftar ya semua

    BalasPadam