Pages

26 Mac 2013

Mr Pai Epal.. Akhirnya


Di sini nanti ada ceritanya. Aku dan dia. Cik Yaya sayang & Izz Amir. Penantian terlalu lama kan? Tapi pelajaran yang memberi makna.



Dapur comel kami. Musim yang hangat antara aku dan dia, Izz Amir. Di Paris ketika kembali menerima cinta dia. Ketika hati benar-benar terusik dengan kemunculan dan kesungguhan dia.  Mata dia, betul-betul menawankan seluruh jiwa raga.

Aku jatuh cinta untuk kali kedua. Dengan dia yang kata Zana...dulu kau tak matang..sekarang di Paris kau dah matang harungi kenangan dengan dia. Apa salahnya kau terima dia kembali Yaya.



Dan musim cinta kami akan dilakar indah di sini. Sama bahagianya dengan jawapan hati. Untuk kalian yang setia menanti dan bersabar dengan kisah kami ini. Mr Pai Epal.  Jawapannya sudah ada. Moga kalian senyum suka ya.

Mr Pai Epal bulan enam nanti.
Hadiah bererti untuk diri.
Pelajaran kepada jiwa hakiki.

Cinta Izz Amir dan cik Yaya sayang. Terbukti nanti!

32 ulasan:

  1. Alhamdulillah...syukur..tahniah cik puan author!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih puan green. hahaha. kawan sandarkan kesedihan di bahu. sobsss. akhirnya...

      Padam
    2. bahu i tough! kahkahkah

      Padam
    3. hahahaha. empuk. LOL. hahahhaaa

      Padam
  2. Tanpa Nama26/3/13 13:36

    ohhh...akhirnya mar. akhirnya dpt jgk peluk mpe. dua bulan tak lama lagi ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah. akhirnya. semoga memberi manfaat.

      Padam
  3. ainulrida26/3/13 13:36

    Mardihahhhhhhhhh..... Apakah????????? Saya nak order dari awak la ye. Nak awak conteng2 kat helaian pertama novel tu nanti.

    Alhamdulillah, satu penantian yang berbaloi :)

    Tahniah! Termasuk yg ini, 4 la buku awak yg dah diterbitkan kan? wah, wah, wah... seasoned (experienced) writer dah ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tau lagi 3 novel tu tajuk apa?

      baru follow cik writer.tertarik dengan karya2 beliau.mungkin lagi 3 saya boleh dapatkan di pasaran skrg dan khatam 14 belas juta kali.hikhik

      Padam
    2. salam salmiah. hehe. saya ni kecil-kecilan saja menulis. ecewah. LOL. 3 novel berbeza genre dengan mrpaiepal dan yg ada di dlam blog. Keluaran PTS Litera. Lukisan Jiwa, Andai Gerimis Berhenti & Dan Gerimis Berbisik.

      Boleh saja khatamkan 14 juta kali. hik hik....tapi saya akan buka order nanti ya. sebab tunggu ambil stok di stor PTS. (buku dalam stor..tak ada kat kedai buku) miahahaha.

      Padam
    3. ainulrida. hehehe. pengalaman memberi pelajaran. MPE pun sama. drama sana sini. hahaha. Akhirnya dengan peperangan saya berjaya jugak. insyaAllah, saya akan conteng-conteng untuk awak nanti.

      termasuk ini, 4. tapi pertama untuk genre baru. ;) macam baby baru aje penantian dia. ;)

      Padam
  4. yeyeyeyeyey .. mr pai epal . ! ><! finally cik MA .. dapat saya peluk .. heehe .. my fav novel from cik MA . x sabarrnyaa XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. shazlin shazz...tq 14 juta. hehe. nanti peluk lama-lama mrpaiepal ya. ececece

      Padam
  5. Tanpa Nama26/3/13 14:33

    tahniah2.....xsbr sgguh....
    ~~ZQ~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. ZQ...terima kasih. tunggu ya. ;)

      Padam
  6. wah... tahniah... nanti dah keluar sila bagi tau and akak nak beli plus your signature ok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. NISREEFA...baik kak, saya akan announcekan di sini untuk order (ehhh..buku pun tak proses editing lagi tu agaknya...kehkehkeh..kita sabar sama-sama) sabar itu indah, mardihah. Hahahaha.

      Padam
  7. Syukur kepada Allah. Akhirnya termakbul juga doa saya. X lama lagi dapatlah saya baca kesinambungan kisah cinta antara Cik Yaya Sayang dgn Chef Izz Amir. Penantian satu penyeksaan, namun akhirnya berbaloi juga. Tahniah dari saya buat Cik mardihah.

    P/S: Nak dptkan copy ekskusif ada tandatangan cik writer, boleh kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyalah has_1309..alhamdulilah. lama pun x apelah. asalkan terbit. asalkan dapat peluk mereka dalam novel kan? terima kasih utk tahniah. senyuman sampai langit saya hadiahkan untuk has. ;) insyaAllah, boleh-boleh. saya signature besar-besar.

      Padam
  8. Congrats dear sis!!! #^_^
    Tak sabar nak tunggu kemunculan Mr.Pai Epal....

    BalasPadam
    Balasan
    1. atiza, tak sabar kan? mesti lagi x sabar nak tahu mcm manalah yaya kat paris tu nanti. akhirnya...

      Padam
  9. Tanpa Nama26/3/13 16:50

    oh akhirnya....rindunya dengan cik yaya sayang dan izz amir.

    BalasPadam
  10. Hana risa26/3/13 18:19

    Wah, tahniah akk.. Tk sbr nk tggu buln jun nnt.. Kuar ms besday sy bln jun, kira cm hadiah besday sy beli utk diri sndr iaitu novel akk

    BalasPadam
    Balasan
    1. kiranya ni hadiah advance untuk awak lah ya Hana risa. ;) terima kasih sudi nak beli. tapi kita tunggu ya.

      Padam
  11. Tanpa Nama27/3/13 00:16

    tahniah dek...tk sabar sih...dpt gak akk peluk novel u dek..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah, akhirnya penat lelah..jerit perih pergi paris berbaloi..hahahaha

      Padam
  12. tahniah....x sabar nak peluk MPE 14 juta kaliiiiii.......lagi 2 bln

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh...14 juta kali melompat dah ni. ekekek

      Padam
  13. Tanpa Nama27/3/13 12:51

    BERDEBAR-DEBAR nak tahu sambungan mpe. eeeee

    BalasPadam
  14. alaaa... lamanya Dihah nk tunggu bln June baru keluar, ingatkan
    dalam masa terdekat ini dh tak sabar nak tunggu rasa lama sgt...

    BalasPadam
  15. Taniah akhirnya keluar jugak buku dari cik Diha ni..... walaupun pun tak baca MPA dlm blog tetap jugak sy beli buku ni , lagi afdol kalau Cik Diha kita ni bermurah hati nak cop jari kat buku hehehe

    BalasPadam
  16. Akhirnya, boleh peluk MPE...lama dh tggu..tahniah cik penulis :D

    BalasPadam