Pages

23 Ogos 2013

Meh, Sandar Pada Aku - Aifa Batrisya

Aku perlukan kau, sebagaimana kau perlukan aku. Tapi kenapa kita tak sedar semua itu? Kata orang, tak kenal… maka tak cinta. Tapi kalau dah kenal, asyik nak menyakitkan hati sahaja… buat apa? -Afnan Tasneem 

Dia, gadis yang ceria, jujur cuma kadangkala lurus bendul tak bertempat. Kehadirannya di institusi penyelidikan itu hanya sekadar memenuhi syarat kredit yang diperlukan untuk menyempurnakan pengajian peringkat ijazah pertamanya. Sangkanya, praktikal hanya sekadar bekerja sambil menimba pengalaman awal sebelum tempoh alam pekerjaan yang sebenar. Rupa-rupanya tidak. Berdepan dengan spesies lelaki terancam yang macam bagus seperti penyelianya itu membuatkan hatinya sentiasa berasa panas. Buat itu tak kena, buat ini tak kena. Langsung tak ada gaya sedang menjalani praktikal. Asyik kena buli, adalah! Lelaki itu cuma pandai bagi arahan, tapi tunjuk ajar memang tak pernah ada. Matanya pula langsung tak beralih dari skrin komputer setiap kali berkata-kata. Macam bagus sangat! 

“Kau letak otak kau kat mana ha? Kat lutut?” “Kenapa Doktor Syed tanya saya macam tu?” “Sebab kau buat kerja tak guna otak. Tapi guna lutut!” Dalam marah, dalam herdik… tanpa sedar nama gadis itu sudah mula ada ruang dalam hati dan akal seorang lelaki bernama Syed Nadzhan yang selama ini dunianya kosong untuk kaum perempuan. 

Kehadiran Adam Naufal, anak didiknya yang selalu menjadi penyelamat gadis itu dengan senyuman dan bicara tenangnya membuatkan hati Syed Nadzhan yang mula terisi, rasa tergugat. “Aku apa?” 

“Tak ada apa-apa, Doktor Syed...” 

“Aku tanya sekali lagi. Aku apa?” 

“Errr… Doktor Syed kan handsome! Tentulah Doktor Syed tak suka perempuan macam saya yang biasa-biasa ni. Betul tak?” Tapi rasa itu terhenti apabila mereka akhirnya ditakdirkan untuk duduk serumah. Apakah pengakhiran kisah Afnan Tasneem? 

Berjayakah dia mengharungi tempoh praktikal di bawah seliaan lelaki itu dengan jayanya? Apakah hubungan sebenar di antara mereka berdua hingga memungkinkan mereka duduk bersama? 

****
I dah baca. Dah beli..suka dengan doktor Syed. ;) Ceh. Pembaca pun dialu-alukan terus menghadami dan membeli kisah ini di kedai buku. Atau boleh order online di laman web Karyaseni.  Aifa Batrisya : Penulis kisah best-seller Kahwin Ganti. Sekarang puan penulis sedang all out dengan Mr Dimple dia tu..hihi. Semoga terus berjaya sahabat. Oh, boleh terjah blog penulis di SINI 

Ini entry iklan-iklan untuk semua. Bagi ceria-ceria sebelum saya up kisah Tan, Nad & Maleq. Hehehe.

1 ulasan: